Når naturen hvisker os ord

Weekendkursus for naturelskere med skrivelængsel

Når naturen hvisker os ord er blevet til som en drøm. Et ønske om at udtrykke det, som vi begge brænder for. Nemlig glæden ved naturen og glæden ved at skrive og udtrykke sig kreativt.

At kunne forene de to ting, at skrive i naturen, dét vil vi gerne dele med dig.

Du behøver ikke at være vant til at skrive og have en forfatter i maven, selvom det i sagens natur heller ikke er forbudt. Men har du skrivelængslen, kan du på kurset finde et fælleskab at udfolde kreativiteten i. Muligvis er du bare nysgerrig på, hvordan naturen kan bruges som inspirator, når du gerne vil udtrykke dig på skrift.

På dagen, hvor vi mødtes for at planlægge kurset, gik vi en tur i skoven. Vi fandt dette eventyrslot og straks myldrede skovbunden af elvere, nisser, super seje udbryderprinsesser og riddere med helt nye former for mod. Der er nemlig historier at finde allevegne.

Hvad går weekendkurset ud på?

På kurset vil vi arbejde i og med naturen. Gennem meditative og intuitive øvelser vil vi søge den dybere kontakt med naturens elementer, og vi vil sætte intentionen på at finde de gemte historier, lukke dem ind og skrive dem ned. Vi vil med andre ord forsøge at lytte til, når naturen hvisker os ord.

Der vil være masser af tid til fordybelse i egen skriveproces. Strukturen på kurset vil være bygget op om oplæg med inspiration, men derudover vil der være meget få regler og absolut ingen røde streger i kladdehæftet.

Lørdag aften, efter en hel skrivedag i naturen og noget god mad, vil vi lave lejrbål. Regner det, sætter vi stemningen op indendørs med stearinlys. Her har man mulighed for at læse op, lytte og glædes over fortællingens kraft.

Hvad nu, hvis vejret er imod os?

Kursuscenteret på Lyngvej har masser af plads, og er vejret ikke lige egnet til at skrive udendørs, kan man finde sig en tør plads inde efter en af dagens gåture. Selv bliver vi allerede nysgerrige efter, hvilke historier der kan være gemt i regn og rusk.

Da vi mødtes for at planlægge i den tidlige forår 2020, skulle vi lige koble af fra en lang tur på motorvejen, en lang uge med arbejde og hvad man nu ellers kobler af fra. Vi gik en tur og snakken gik. Pludselig sagde Christina: “Skal vi ikke forbinde os lidt og bare tie stille”.

Så faldt roen på os. Vi sad lidt i skovbunden, mærkede på det våde underlag og sansede duftene. Og på en eller anden måde er det altid sådan, det starter. At man lukker naturens ro ind.

Flimmeret fra motorvejen forstummede lige så stille, og skovens magi tog over. Vi så pludselig slotte i gamle træstubbe og billeder i skyerne. Og minsanten også en hel flok vandmænd på en træstamme. Ser du dem også? Historierne er der, det er bare om at få dem høstet og skrevet ned.

Hvor foregår det, og hvad koster det?

Center for inspiration og undervisning/ v Birgitte Meinert, Lyngvej 16, 8660 Skanderborg

Dato: Ankomst, fredag den 17.9.2021 klokken 16.00 – afrejse, søndag den 19.9.2021 klokken 11.00

Sted: Center for inspiration og undervisning/ v Birgitte Meinert, Lyngvej 16, 8660 Skanderborg

Pris: 2500 kr inkl. moms inkl. kost – early bird pris ved tilmelding inden 1. juni 2200 kr inkl. moms.

I det tilfælde, at Corona spænder ben for os, får du naturligvis alle dine penge retur.

Vi overholder alle myndighedernes retningslinjer.

Der er 11 overnatningspladser på kursuscenteret. Fire dobbeltværelser og tre dobbeltværelser.

Overnatning 1 person i delt dobbeltværelse 250 kr/nat

Overnatning alene i dobbeltværelse 400 kr/nat

Overnatning 1 person i enkeltværelse 300 kr/nat

Ønsker du at overnatte på kursuscenteret bedes du kontakte Christina Meinert på tlf. 22 99 50 79

Betalingen for overnatning skal du lægge oven i din pris for kurset.

Er du interesseret i at deltage i weekendkurset, bedes du skrive til info@skrivinaturen.dk

Hvad andre siger

Dette er vores første weekendkursus, og derfor har vi endnu ikke haft mulighed for at spørge kursister om deres udtalelser på netop dette. Herunder ser du derfor udtalelser, Christina har fået fra mennesker, der har deltaget i hendes naturmeditationer. Der er også udtalelser, Karoline har fået fra kursister på andre intuitive skriveforløb.

Hvem er vi?

Chrstina Meinert

Christina Meinert er intuitiv vejleder i meditation og natur, energiarbejder og pædagog. Christina har i mere end 20 år arbejdet med spirituelle processer. Elsker store skove, Vesterhavet, energiarbejde i naturen, jordbær og en god bog. Udover at arbejde som pædagog, lave ugentlige skovmeditationer og kurser, afholder Christina personlige og gruppeforløb med udgangspunkt i transformation og healing i naturen.

Karoline om Christina: Når jeg laver naturmeditation med Christina, finder jeg altid ind til en visdom af den slags, der bare vækker genklang. Som en nøgle der åbner en dør til et rum, som altid har været der, men som jeg lige havde glemt midt i al dagligdagsflimmeret.

Karoline Hedegaard Brander

Karoline Hedegaard Brander er forfatter til to novellesamlinger, som er skrevet i naturen og med naturen som inspirator. Karoline er uddannet dansk og billedkunstlærer, har boet 7 år i troperne med sin familie og elsker anemoner, vind i håret, sodavandsis, stjernehimmel, lange kram og gode fortællinger. Bare for at næve lidt. Karoline afholder intuitive skriveworkshops online og sælger freelancetimer som korrekturlæser og redaktør.

Christina om Karoline: At gå her i naturen sammen med Karoline er simpelthen en gave, hun vækker min kreativitet – hun giver mig lyst til at sætte mig ned og skrive, jeg bliver inspireret til at skrive historier om de ting vi ser på vores vej.